Feuriger Cinnamon-Cupcake

Immerse yourself in the world of hot Cupcakes! Diesem unvergleichlichen Rezept für einen Chili-Cupcake mit Zimt und einer ordentlichen Portion Cayenne-Pfeffer werden Sie nicht so leicht widerstehen können.

Ingredients:

For the dough:

  • 500g sugar
  • 600g Mehl
  • 125g Kakao
  • 2 TL Cayenne-Pfeffer
  • 1 1/2 TL Salz
  • 1 TL Backpulver
  • 1 Teaspoon ground cinnamon
  • 350ml Rapsöl
  • 2 Eggs
  • 30grams of red food coloring
  • 2 TL Vanille-extract
  • 250ml Buttermilch

For the Frosting:

  • 250g Butter
  • 125g cream cheese
  • 1 EL gemahlener Cinnamon
  • 1 TL Vanille-extract
  • 1/2 TL Salz
  • 1600g icing sugar
  • 1 Shot cinnamon schnapps
Feuriger Zimt-Cupcake

Lizenzhinweis: Bhargavi JannaCC BY 2.0

Servings: 24
Duration: 60 min.
Difficulty: Means

"Feuriger Cinnamon-Cupcake" bake:

Step 1
Preheat your oven to 180 ° C before. Set the muffin cups (normal size) in ein Muffinblech.
Step 2
In a medium bowl, mix sugar, Flour, Cocoa, Cayennepfeffer, Salt, Baking powder and cinnamon. Set the bowl aside.
Step 3
With an electric hand mixer, beat the oil and eggs at low speed along. Add red food coloring and vanilla extract and mix in until well blended is.
Step 4
Anschließend geben Sie abwechselnd die Mehlmischung und die Buttermilch (ending with the flour mixture) in and process the entire mass into a smooth dough.
Step 5
Now fill the muffin cups with the dough according to Hälte. Bake the cupcakes for about 20-25 Minuten und kühlen Sie Ihr Gebäck schließlich vollständig ab.
Step 6
Prepare the frosting to: In einer Schüssel verrühren Sie mit einem elektrischen Handrührgerät Butter und Frischkäse bis alles cremig ist. Add the cinnamon, Vanilla extract and salt added.
Step 7
Geben Sie danach langsam den Puderzucker abwechselnd mit dem Zimt-Schnaps bei, until a good consistency is achieved and you have a smooth paste.
Step 8
With the pastry bag and a spout you now spread the frosting on the cooled cupcakes.
Feuriger Zimt-Cupcake