Pumpkin Spice Cupcake with Zimthaube

Great mix of fruits and spices. With this recipe you prepare the wonderful creation of a Pumpkin Spice Cupcakes with Zimthaube to. A wonderful alternative to the sweet classics.

Ingredients:

For the dough:

  • 525g Mehl
  • 1 Teaspoon ground cinnamon
  • 1/2 TL gemahlene Muskatnuss
  • 1/2 Teaspoon ground ginger
  • 1/2 Teaspoon ground cloves
  • 1/2 Teaspoon ground allspice
  • 1/2 TL Salz
  • 1 EL Backpulver
  • 1/2 TL Backpulver
  • 125g Butter
  • 250g of white sugar
  • 80g brown sugar
  • 2 Eggs
  • 175ml Milch
  • 250g pumpkin puree

For the Frosting:

  • 225g soft cream cheese
  • 60g Butter
  • 700g icing sugar
  • 1 TL Vanille-extract
  • 1 Teaspoon ground cinnamon

Lizenzhinweis: Shimelle LaineCC BY 2.0

Servings: 24
Duration: 105 min.
Difficulty: Advanced

"Pumpkin Spice Cupcake with Zimthaube" bake:

Step 1
Heizen Sie den Backofen auf 190° C vor und legen die Muffinförmchen in einem Muffinblech aus.
Step 2
Sift flour, Cinnamon, Muskatnuss, Ginger, Cloves, Spice, Salt, Baking powder and baking soda in a bowl and set aside.
Step 3
Schlagen Sie die Butter, den weißen Zucker und den braunen Zucker mit einem elektrischen Handrührgerät in einer großen Schüssel cremig. The mixture should thereby be significantly lighter in color.
Step 4
Add the eggs gradually added. So Mix each egg individually in the mass, before you add the next one. Nach dem letzten Ei verrühren Sie die Milch mit dem Kürbispüree und schütten dies in die Butter-Ei-Masse und geben auch noch die Mehl-Gewürz-Mischung hinzu. Mix everything well by each other.
Step 5
Fill the batter into the muffin cups and bake the cupcakes about 25 Minutes. Then let the pastry ca. 5 Cool minutes in the oven, and then let the outside completely cool it on a wire rack.
Step 6
Now prepare the frosting to: Mix cream cheese and butter together until smooth. Mix the icing sugar slowly and stir constantly while continuing. Add at the end still vanilla extract and cinnamon and stir in everything again. Dann können Sie das Frosting mit einem Spritzbeutel oder einem Löffel auf die Cupcakes verteilen.
Lizenzhinweis: Shimelle Laine - CC BY 2.0