White Chocolate Cupcake with truffle

Ein eleganter, weißer Schokoladen-Cupcake. This noble sweet tooth is rounded off with a delicious truffle filling.

Ingredients:

For the dough:

  • 425g Mehl
  • 2 TL Backpulver
  • 150ml of whole milk
  • 1/2 TL Vanille-extract
  • 4 Protein
  • 90g Butter
  • 125g sugar
  • 50g sauerrahm
  • 12 round, weiße oder dunkle Schokoladen-Trüffel

For the Frosting:

  • 175g white chocolate (chopped)
  • 250g cream cheese
  • 50g Butter
  • 1/2 TL Vanille-extract
  • 500g icing sugar
  • weiße Schokoladen-Drops (optional)
Schokoladencupcake in weiß mit trüffeln

Lizenzhinweis: Debs (ò‿ó)♪CC BY 2.0

Servings: 12
Duration: 60 min.
Difficulty: Simply

"White Chocolate Cupcake with truffle" bake:

Step 1
Heizen Sie den Ofen auf 170° C vor. Set the muffin cups in a muffin tin.
Step 2
In einer Schüssel schlagen Sie die Butter und den Zucker mit einem elektrischen Handrührgerät bei mittlerer Geschwindigkeit cremig. Then add the sour cream, until everything is processed to a smooth dough.
Step 3
Durchmengen Sie Mehl und Backpulver in einer kleinen Schüssel mit einem Schneebesen und geben Sie die Butter-Sahne-Mischung bei. Then add the milk and continue stirring the vanilla extract a.
Step 4
Separate the egg yolks from whites. Beat in another bowl with an electric hand mixer o. Project. the egg whites until stiff. Rühren Sie es vorsichtig der anderen Mischung unter.
Step 5
Spread the batter onto the muffin cups and bake the cupcakes about 17-20 Minutes. Cut the Trüffdel cope and press by hand a truffle into the still warm cupcakes. Then let it cool her pastries. Dabei schmilzen die Trüffel im Cupcake vor sich hin.
Step 6
For the frosting you bring the chocolate - ideally in a water bath - first melting, forget the stirring and do not let them then about 3 Cool minutes.
Step 7
Then mixing the cream cheese with the butter, Vanilla and chocolate on medium speed with an electric mixer. Gradually add the icing sugar then enter, until everything is nice and creamy. With a piping bag and nozzle enter the frosting on the cooled cupcakes and garnish with a few more Chocolate Drops.
Schokoladencupcake in weiß mit trüffeln